Ga naar de inhoud

Over ons

Voordat Champoord in 1975 werd opgericht, was de familie Van den Oord al een aantal jaren actief als teler van champignons.

Contact opnemen
Hero afbeelding
Hero vorm

Over ons

Voordat Champoord in 1975 werd opgericht, was de familie Van den Oord al een aantal jaren actief als teler van champignons. In eerste instantie startte Champoord met het verwerken van champignons die panklaar werden aangeleverd aan horecabedrijven. Hiervoor ontstond een heel netwerk aan telers waarvan champignons werden betrokken. Tegelijkertijd breidde het assortiment champignons zich steeds verder uit.

In de loop der jaren is Champoord uitgegroeid tot gespecialiseerde groothandel in champignons met afnemers in heel Europa en zelfs daarbuiten.

Champoord biedt een compleet assortiment dagverse champignons, die geheel naar wens van de klant, verpakt worden afgeleverd. Onze hoofdsoorten zijn de witte champignon, de kastanjechampignon, de oesterzwam, de shii-take en de portabella. 

Tekst afbeeldingchampignon

Conserven voor retail, horeca en voedingsindustrie

Naast dagverse champignons, biedt Champoord ook geconserveerde producten in verschillende soorten en verpakkingen. Met name aan horecabedrijven en de voedingsindustrie leveren wij half-conserven producten, dit zijn producten met een beperkte houdbaarheid, verpakt in emmers met een houdbaarheid van 4 weken of poly-bags met een houdbaarheid van 4 maanden. Dit zijn panklare, geblancheerde en/of gepasteuriseerde champignons – heel of gesneden – in diverse kwaliteiten. De half-conserven zijn een echte specialiteit van Champoord. Daarnaast vinden onze half-conserven producten in vele formaten blikken en potten hun weg naar de horeca, voedingsindustrie en supermarkten in heel Europa

Omdat in de loop der jaren de champignons steeds minder in ons bedrijf fysiek worden opgeslagen en meestal rechtstreeks de weg van teler naar klant vinden hebben wij regelmatig koelruimte voor overige producten ter beschikking. 

Tekst afbeeldingchampignon

In Ammerzoden beschikken we over:

  • 5000 m2 opslagruimte

  • 5 koelcellen met in totaal 2500 m2 koelruimte

  • 4 dockboards

  • eigen wagenpark met geconditioneerd vervoer